Badplatser nära Dagsholm

Inte så långt ifrån rofyllda och natursköna Dagsholm finns flera underbara badplatser där du kan svalka dig med ett dopp under sommaren. Det är inte bara golf som gäller i området. Närheten till Sveriges största sjö Vänern är en verklig tillgång för Dagsholm. På cirka 30 minuter når du flera fina badplatser mellan Mellerud och Vänersborg. Vill du hellre åka västerut ligger även Bohuslän och Gullmarn med Saltkällefjorden och Färlevfjorden inom ungefär samma avstånd.

Dalsland

I härliga Dalsland finns många trevliga utflyktsmål. Landskapet kallas faktiskt för ett Sverige i miniatyr. Det är nämligen känt för sina många vattendrag i form av sjöar, vikar och fjordar som med fördel kan upplevas under en tur på Dalslands kanal. Även tillgången till Vänern gör området till en pärla. Längs med Vänerns kust ligger flera trevliga campingplatser och badplatser. Här kan du välja mellan att sola på fina klippor, njuta av en härlig sandstrand eller sola på gräs om du föredrar det.

Foto: Michael715 / Shutterstock.com

En av de mest kända badplatserna i närheten av Vänersborg är Ursand som ligger cirka 3 km norr om Vänersborg. Här finns alltifrån campingplats med minilivs, kiosk och servering till gräs, klippor och sand att sola på. Naturligtvis finns här även toaletter. I Melleruds kommun ligger flera badplatser där alla har sin favorit. Välj exempelvis mellan fina Näs Sandar eller Vita Sandar med sin fyrstjärniga camping, som av många är ansedd som en av Sveriges bästa. Vill du hellre bada i en liten sjö kanske Strömmersvik vid Örsjön lockar.

Bohuslän

Fantastiska Bohuslän har mycket att erbjuda besökaren, inte minst sommartid. Den speciella skärgården med sina fina stränder, livliga småbåtshamnar och bryggor där man njuter i fulla drag är vad många åker till Bohuslän för att upptäcka. Att sitta på någon uteservering eller ta en glass hör sommaren till. I Bohuslän finns badplatser för alla smaker, stora som små. Svårigheten brukar vara att kunna välja. Även här finns tillgång till både gräs, sand och klippor, även om klippstränderna dominerar och många badplatser ligger i anslutning till en camping.

Att välja mellan Bohusläns fantastiska badplatser är inte lätt. Alla har sin favorit. Vid Gullmarn ligger den gamla populära Viken och Gullmarsberg liksom Hällebäck och Jordfall. Här ligger också den riktigt fina och mysiga Cederslunds badplats och Gårvik som är handikappanpassad, vilket även Saltkällan badplats är. Här finns även badstege, grillplats med sittplatser och sommarkiosk. Längre ut i Skagerack ligger de pittoreska orterna med sina campingplatser och badplatser som ett pärlband längs kusten. Alla med sina fina badklippor, sandstränder eller bryggor.