Hitta till Dagsholm

Dagsholm är en liten ort som ligger i Dalsland och som tillhör tätorten Färgelanda. Orten är mest känd för sin hotell och konferensanläggning som under 2015 blev ett flyktingboende. Här finns även en Dagsholms golfbana, en naturskön 18-hålsbana som ligger i anslutning till hotellet. Det kanske inte är det mest givna turistmålet men för golfintresserade och historiskt intresserade erbjuder Dagsholm och Färgelanda en hel del sevärdheter.

Hur du tar dig till Dagsholm

Om du är intresserad av att besöka Dagsholm finns det flera sätt att hitta hit. Du kan välja att resa med buss, tåg eller bil beroende på var du kommer ifrån. Trots att orten är ganska liten kan du välja ett flertal orter att resa ifrån. Bland annat går det att resa med tåg och buss från Göteborg, Jönköping och Gislaved, vilket innebär en del byten. Väljer du att enbart resa med buss krävs dock också en del byten på vägen.

Vill du hellre ta bilen är det riksväg 172 som går genom Färgelanda du ska välja. Du når denna både från E45:an på den östra sidan och E6:an på den västra. Väg 44 går mellan E45:an och E6:an och strax utanför Uddevalla tar du av på riksväg 172. Kommer du norrifrån på E45:an kan du även välja att ta av tidigare. Då tar du av innan du kommer fram till Vänersborg och kör väg 173 som ansluter sig till riksväg 173 norr om Färgelanda.

Lättaste sättet

Tidigare var vi beroende av olika kartor och andra hjälpmedel men med dagens teknologi är det lätt att hitta till de flesta platser i världen. Tack vare smartphones och GPS kan man enkelt ställa in avfärdsplats och till vilken ort man tänkt resa. GPS:en letar därefter fram den bästa vägen från den plats du utgår ifrån. Denna teknologi har i många fall bidragit att orter som ligger lite udda till har fått fler besökare. All information finns tillgänglig på nätet och vanligtvis finns vägbeskrivningen ett klick bort.

Men det handlar givetvis inte bara om att rent fysiskt hitta dit. Det gäller även det som Dagsholm lockar med i form av sevärdheter och aktiviteter. Som nämnts tidigare finns den vackra golfbanan, men här finns också en mängd andra saker att göra. Varför inte besöka naturreservatet Kroppefjäll för att njuta av Sveriges vildmark eller ett besök till strutsfarmen som ligger strax utanför Färgelanda. Boka in ett par nätter på det nyrenoverade Dagsholms hotell och njut av allt vad Färgelanda och Dagsholm har att erbjuda.