Inlägget gjort

Så får du en lyckad konferens

Alla som någon gång har anordnat en konferens vet att det kräver mycket jobb. Om du ska anordna en konferens för första gången kanske du känner dig nervös och överväldigad inför allt jobb och all planering som krävs. Vi ska därför i denna text ge dig tips på vad som krävs för att ordna en lyckad konferens.

Börja planera i tid

Att börja planera i tid är mycket viktigt. Hamnar du i en situation där du är ute i sista minuten så kan det bli mycket stressigt, och är du stressad ökar risken för att du ska begå misstag. Börja därför hellre planera för tidigt än för sent.

Välj en lämplig plats att hålla konferensen på

Att välja en lämplig plats för konferensen är också det av yttersta vikt. Exakt vad för plats detta ska vara är en smaksak, och beror även på vad för typ av konferens du tänker anordna. Oavsett vilket är det dock klokt att välja en anläggning som det inte är alltför svårt för deltagarna att ta sig till. Dessutom bör den erbjuda en hög nivå av bekvämlighet.

Kombinera jobb med nöje

En konferens är ingen festresa, men trots det är det en klok idé att anordna en mängd aktiviteter för nöjets skull. Detta för att deltagarna ska trivas bättre, samt att det är ett bra tillfälle för teambuilding.

Välj ett varierande upplägg där deltagarna får interagera med varandra

Gör inte din konferens till en som går ut på att deltagarna ska sitta i timmar och lyssna på dig eller andra talare. Få dem istället att vara aktiva och känna sig delaktiga i konferensen. Detta kan till exempel göras genom gruppövningar, brainstorming och liknande. Det viktiga är helt enkelt att undvika att deltagarna ska tappa fokus och bli uttråkade.

Skapa inte ett för fullspäckat schema

Ett schema som konferensen följer är nödvändigt när det gäller organiseringen. Även om schemat förstås behöver innehålla många föreläsningar, aktiviteter och liknande, så bör du samtidigt hålla detta på en lagom nivå. Låt istället deltagarna få en rimlig mängd egen tid så att de kan koppla av, undvika stress, och inte bli uttråkade av ett fullspäckat schema.