Inlägget gjort

Det ska du tänka på innan du köper fritidshus i Dagsholm

Dagsholm bjuder på storslagen natur och närhet till vatten. Det gör det till ett populärt område att köpa fritidshus i. För att bli nöjd med köpet gäller det dock att du på förhand funderat över vilka krav du ställer på boendet.

Många suktar efter fritidshus att spendera semestern i. Gärna med närhet till vatten. Om du köper fritidshus i Dagsholm är det inget du behöver oroa dig över. Här finns det gott om mindre sjöar samt närhet till Sveriges största sjö, Vänern.

Dagsholm har blivit populärt område för fritidshus

I Dagsholm och områdena runt omkring finns det många aktiviteter att göra. Samtidigt bjuds det på vacker natur med flera sjöar i området. Landskapet Dalsland kallas många gånger för ett ”Sverige i miniatyr”. Detta då det i landskapet ryms olika typer av vattendrag, bördiga slätter, skogar och berg, samt en lång kust mot Vänern. I och med det har Dalsland blivit ett populärt område att skaffa fritidshus i.

Men inför köp av ett fritidshus i Dagsholm eller på någon annan plats i Dalsland gäller det att veta vad man letar efter. Med åren har det blivit allt viktigare för svenskarna att ha ett fritidshus som håller hög standard. Allt fler vill ha tillgång till både avlopp och varmvatten.

Vilken standard och vilket läge som är bäst för ett fritidshus är upp till dig. Du bör dock fundera över vilka krav du ställer på ett fritidshus innan du köper ett. Titta på listan och se om det är något som absolut måste finnas med eller något du kan klara dig utan.

  1. Varmvatten och avlopp
  2. Elektricitet
  3. Närhet till bad
  4. Sjöutsikt
  5. Strandtomt
  6. Enskilt läge
  7. Bredbandsuppkoppling
  8. Omgivning med djupa skogar
  9. Omgivning med öppna landskap
  10. Enkel standard med egen brunn

Gör fritidshus till permanent bostad

Om du vill köpa ett fritidshus och planerar att göra det till permanentbostad vill du säkerligen ha högre krav på standarden. Men du bör då även fundera över mer än bara standarden. Exempelvis hur det ser ut med gatubelysning i området och om vägarna underhålls vintertid. Att prata med boende i området kan vara att föredra för att få reda på hur det ligger till med den biten.

Huslån krävs för att finansiera fritidshus som stigit i värde

Priserna på fritidshus är framförallt höga i attraktiva områden, likt Dagsholm. Att fritidshus kostar flera miljoner är inte alls ovanligt och för många krävs det ett huslån för att finansiera bostaden. Ju högre standard och bättre läge desto dyrare blir det. De senaste fem åren har priserna ökat med 30 procent i Västra Götaland.

Utöver prisökningen är utbudet väldigt lågt i dagsläget. På de senaste fyra åren har utbudet sjunkit med nästan 60 procent. En anledning till detta är just att fler väljer att göra om sina befintliga fritidshus till permanenta bostäder.