Upptäck Västsverige

Västsverige är ett mycket populärt turistmål och erbjuder flera roliga upplevelser för alla, stora som små oavsett om man reser ensam, i en större grupp eller med barn. Till Västsverige kan man återkomma hur många gånger som helst. Här kan du besöka populära Läckö slott, Dalslands kanal samt Nordens Ark. Dessutom har Västsverige en mycket vacker och svårslagen skärgård som absolut bör upplevas. Västsverige har en egen hemsida med turistinformation och nyttig information för dig som bor i området – www.vastsverige.com.

Dalsland

Det finns mycket för dig som turist att se och uppleva i Dalsland. Här finns det så mycket att det till och med kan vara svårt att välja vad man ska göra. Man kan antingen paddla i smala sjöar, blåsa en egen glaskula, ta en båttur på Dalslands kanal eller varför inte åka på sportfishing. För dig som är konst – och kulturintresserad finns det mycket roliga aktiviteter i Dalsland. Varför inte göra ett besök på Dalslands konstmuseum eller på Melleruds Museum och Släktforskningsarkiv? Är det istället naturen som lockar erbjuds det mycket för dig som gillar fiske. Förutom fiske kan du också spendera dagen med att paddla kanot på Silverlake.

Bohuslän

Det finns flera anledningar till att älska Bohuslän som turistmål. Här kan man besöka dess saltstänkta skärgård med bad, båtliv, paddling, skaldjursbufféer, spännande kultur, sälsafaris samt vackra kustnära boenden. Några storfavoriter i Bohuslän som man bör besöka som turist är Vitlycke museum, Nordens Ark samt Kosterhavet. Bohuslän är dessutom det perfekta stället om man söker ett äventyr eller är på jakt efter spännande naturupplevelser. Genom att vandra, cykla eller paddla kan du upptäcka flera häftiga och magnifika platser runt om i Bohuslän. Du kan också göra ett besök på den första marina nationalparken i Sverige, Kosterhavets Nationalpark som bjuder på en mycket unik miljö.

Västergötland

Som turist i Västergötland går man aldrig rastlös. Det finns oändligt mycket att hitta på, för både stora och små. Ett mycket populärt besöksmål är Läckö slott som ligger intill Vänern. Ett gammal barockslott som bär på mycket intressant historia. Vill man aktivera barnen på semestern är ett besök på Skara sommarland aldrig fel. Här kan barnen få uppleva Skandinaviens största vattenpark. Söker man ännu lite mer historia och kultur kan man besöka Karlsborgs fästning på Vanäs Udde som ligger i Vättern.